– Vi minskar negativ miljöpåverkan med hållbara val och återbruk –
Att bygga hållbart är en kärnfråga i vårt dagliga arbete och vi strävar efter att skapa byggnader som uppfyller både dagens och framtida krav.
Som arkitekter har vi ett stort ansvar – eftersom vi har en central roll i att utforma miljöer som påverkar såväl människor som planeten under lång tid.
Med hållbar arkitektur strävar vi alltid efter att minska byggnaders miljöpåverkan genom att spara resurser, minska energiförbrukning och
använda hållbara material. Detta bidrar inte bara till att bromsa klimatförändringar utan skapar också byggnader som blir mer ekonomiskt hållbara över tid.
Hållbarhet är för oss även en social aspekt då arkitektur påverkar hur människor lever och arbetar. Genom att utforma projekt som främjar välmående,
trygghet och ekologisk balans kan vi arkitekter skapa miljöer som både stärker människors hälsa och som minskar påverkan på ekosystemet.
Vi arbetar med internationella hållbarhetscertifieringar för att säkerställa hållbara lösningar med höga miljökrav. Eftersom den största möjligheten
att minska ett byggprojekts klimatatpåverkan kommer genom beslut i tidiga skeden, lägger vi stor vikt vid att bidra med våra hållbara tjänster
redan från projektens startskede och fortsätter vara en stöttepelare genom hela byggprocessen.
Stärkt kompetens för hållbarhet
Vi har under lång tid arbetat med miljö, hållbarhet och återbruk, och nu har vi tagit ett samlat grepp genom att ha bildat en dedikerad hållbarhetsgrupp.
För att hålla våra kunskaper uppdaterade arbetar vi kontinuerligt med omvärldsbevakning och utbildningar, vilket gör att vi kan erbjuda expertis och rådgivning inom området.
Från och med den 1 juli 2024 är hållbarhetsredovisning ett lagkrav för de
största företagen, enligt CSRD-lagstiftningen. Detta ökar efterfrågan på tjänster och rådgivning inom hållbarhetsfrågor.
Vi märker ett ökat intresse för hållbarhet och återbruk hos våra kunder och i hela byggbranschen och vi stärker därför kompetensen kontinuerligt. Här är några utbildningar vi gått under våren 2024:
• För att arbeta internt med hållbarhet och bli Miljösamordnare, Folkuniversitet
• För att bli certifierade miljöbyggnadssamordnare för senaste manualen Miljöbyggnad 4.0. på Swedish Green Building Council (SGBC).
• För att stärka kompetens inom Globala målen för bygg och fastighet, ett hållbarhetsarbete inom Agenda 2030 via Bonnier Akademi.